Топ-100

Молитвы против эпидемий

0

Во время страшных потрясений многие обращаются к религии, ища утешения и надежду в вере. Чтобы отвратить от людей напасти и эпидемии, прихожане читают молитвы и заговоры.

На время пандемии

Можно читать молитвы «Во время губительного поветрия и смертоносной заразы».
Молитва первая:
«Господи Боже наш, не вниди в суд с рабы Твоими, и огради нас от губительнаго поветрия на ны движимаго. Пощади нас смиренных и недостойных рабов Твоих в покаянии с теплою верою и сокрушением сердечным к Тебе милосердному и благопременительному Богу нашему припадающих и на милость Твою уповающих. Твое бо есть, еже миловати и спасати ны, Боже наш, и Тебе славу возсылаем, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь».

Молитва вторая:
«Господи Боже наш, услыши ны, грешныя и недостойные рабы Твоя, с высоты святого престола Твоего, благость Твою грехами своими прогневавших и милосердие Твое от себе удаливших. Не взыщи с рабов Твоих, и отврати страшный гнев Твой, праведно на ны движимый, утоли пагубное наказание, отрыни меч Твой страшный, невидимо и безвременно нас поражающий, и пощади убогия и слабыя рабы Твоя, и не обрекай на смерть души наша, в покаянии прибегающия с сокрушенным сердцем и со слезами к Тебе, Богу милосердному, мольбам нашим внимающему и покаяние подающему. Яко у Тебе единого милость и от Тебе спасение, Боже наш, и Тебе славословие приносим, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь».

Молитва Божией Матери

Эту молитву читают перед иконой Богородицы «Боголюбская». Лик прославился во время моровой язвы в 1771 г. «О, пречистая госпоже Богородице, мати боголюбивая, надеждо нашего спасения! Воззри милостивно на предстоящия с верою и любовию и покланяющияся пречистому образу Твоему: приими наше хвалебное пение сие и пролей теплую Твою молитву о нас, грешных, ко Господу, да, презрев вся наша согрешения, спасет и помилует нас. О предивная владычице! Покажи на нас чудныя милости Твоя. Молим Тя умиленно, избави нас от всякия скорби, настави на путь веякия добродетели и благостныни, спаси от искушений, бед и болезней, изми от нас оклеветании и ссоры, сохрани от молниеноснаго грома, от запаления огненнаго, от глада, труса, потопа и смертоносныя язвы: подай нам Свою милостивную помощь на пути, в мори и на суше, да не погибнем люте. О всемилостивая, боголюбивая мати, с твердым упованием возсылаем к Тебе нашу смиренную молитву! Не отрини наших слез и воздыхании, не забуди нас во вся дни живота нашего, но всегда пребывай с нами и Твоим заступлением и ходатайством у Господа подаждь нам отраду, утешение, защиту и помощь, да выну славим и величаем преблагословенное и всепетое имя Твое. Аминь».

Святителю Николаю Чудотворцу

«О, добрый наш пастырю и богомудрый наставниче, святителю Христов Николае! Услыши нас грешных (имена), молящихся тебе и призывающих в помощь скорое предстательство твое: виждь нас немощных, отвсюду уловляемых, всякаго блага лишенных и умом от малодушия помраченных.

Потщися, угодниче Божий, не оставити нас в греховнем плену быти, да не будем в радость врагом нашим и не умрем в лукавых деяниих наших.

Моли о нас недостойных Содетеля нашего и Владыку, Ему же ты со безплотными лики предстоиши: милостива к нам сотвори Бога нашего в нынешнем житии и в будущем веце, да не воздаст нам по делом нашим и по нечистоте сердец наших, но по Своей благости воздаст нам.

На твое бо ходатайство уповающе, твоим предстательством хвалимся, твое заступление на помощь призываем, и ко пресвятому образу твоему припадающе, помощи просим: избави нас, угодниче Христов, от зол находящих на нас, да ради святых твоих молитв не обымет нас напасть и не погрязнем в пучине греховней и в тине страстей наших.

Моли, святителю Христов Николае, Христа Бога нашего, да подаст нам мирное житие и оставление грехов, душам же нашим спасение и велию милость, ныне и присно и во веки веков».

На выздоровление

Соблюдайте постельный режим, принимайте необходимые лекарства, а в перерывах читайте молитвы о выздоровлении.

«О, пресвятая, пречистая, благодатная Дева Мария, заступница, великая и благосклонная Богоматерь. Молю к тебе, дерзновение имея к силе Твоей всеспасающей. О благодати твоей, об избавлении от недуга, об исцелении и успокоении. Даруй несчастному слуге твоему спасение, не остави, настави на путь истинный. Аминь. Аминь. Аминь».

***
«Отче наш, о, великий чудотворец Христос, прими моление сие от грешника к тебе вопрошающего. Избави от бед и печалей, скорби и болезней душевных, телесных. Поддержи, сохрани и укрой силой своей безграничною от болезни. Даруй покаяние и спасение грешнику недостойному, великодушием и милосердием бесконечным. Аминь. Аминь. Аминь».

Источник: hram-usadba.ru, hram-feodosy.kiev.ua, pravoslavnim.narod.ru, vn.ru

Share.

Comments are closed.